Rejäl och snygg för sju

Det är en viktig lansering japanska Mitsubishi nu står inför. Först ut i det helt nya modellprogrammet är suven Outlander. Ny teknik, nättare design och ett högt säkerhetstänk ska få familjer med behov av sju säten att öppna plånboken.

Under strecket
Publicerad
Mitsubishi Outlander går att få sjusitsig. Perfekt för barnfamiljen.

Mitsubishi Outlander går att få sjusitsig. Perfekt för barnfamiljen.

Foto: MITSUBISHI
Annons

Det är tredje generationen Outlander som Mitsubishi nu presenterar. Senaste uppdateringen kom 2007 och var en lite väl klumpig historia, åtminstone exteriört. Den nya modellen är betydligt mer strömlinjeformad, med rundare hörn och ett genomgående aerodynamiskt tänk. Dessutom är den hela 100 kg lättare.

Först ut att testas är 2,2-liters dieseln med automatlåda. Den är skön, går stadigt om än lite väl ryckigt vid växlingarna och trots att japanerna lär ha jobbat hårt på att få ner ljudnivån från motorn mullrar det traktorlikt. Men det ger en känsla av gedigenhet. Även materialvalen interiört med såväl ratt som instrumentpanel i läder och detaljer av borstad aluminium vittnar om ett högt kvalitetstänk. Fyrhjulsdriften finns i tre olika nivåer, från Eco som är framhjulsdriven under normala förhållanden och drivningen bak aktiveras om hjulen släpper, till Lock som används på riktigt dåliga vägar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons