Reinfeldts inre krets krymper

Statsminister Fredrik Reinfeldts inre krets har försvagats genom offret av Ulrica Schenström som var hans allra närmaste medarbetare. Nu måste han stötta sig mot de tiotal unga moderater som finns kvar i den mäktiga kärngrupp som styr partiets utveckling.

Under strecket
Publicerad
Annons

SvD har tagit fram en lista över några viktiga personer som har Fredrik Reinfeldts öra. Några som han kan luta sig mot när det blåser som mest, några som han lyssnar på mer än andra. Listan är knappast komplett och viktningen av dem är heller inte lika tung för alla. Några är extremt betydelsefulla, andra är personer i hans närhet som han gett viktiga uppdrag.

Till den inre cirkeln hör partiets chefsekonom och finansministern Anders Borg och kommunikatören, strategen och partisekreteraren Per Schlingmann. Tillsammans med Reinfeldt står de bakom partiets förvandling till de nya moderaterna och har ett slags tolkningsföreträde på hur långt förändringen kan gå. De känner varandra väl sedan många år och är några av Reinfeldts mest förtrogna rådgivare.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons