Annons
X
Annons
X

Reinfeldt ödmjuk inför blockbyten

Ännu är det inte avgjort - på långa vägar.

Av TT
(uppdaterad)

Cirka 1,2 miljoner väljare kan ännu tänka sig att byta block - och särskilt de borgerliga.

Enligt statsminister Fredrik Reinfeldt stämmer det till ödmjukhet.

– Det är fortfarande inte ett avgjort val. Vi är medvetna om att många nu går in i skedet där de ska börja bestämma sig, säger han.

Annons
X

Mätning efter mätning i opinionen har visat en tydlig valvind i alliansens rygg. Men ännu är det långt ifrån avgjort. De rödgröna gör allt för att mobilisera och få osäkra väljare och soffliggare att resa sig och rösta rödgrönt.

En Sifo-mätning med 1 125 svarande publicerad i Svenska Dagbladet pekar nu också på att cirka 1,2 miljoner väljare ännu är öppna för att byta block.

Och mest rörliga är just Reinfeldts borgerliga sympatisörer. Av dem kan 24 procent tänka sig att kliva över blockgränsen. Bland rödgröna sympatisörer kan 22 procent tänka sig att hoppa över skaklarna.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  På lördagen valtalade Reinfeldt i starkt borgerliga fästen som Nacka och Täby. Han säger att han är mycket medveten om väljarnas rörlighet.

  – Det var därför jag i dag, i de tal jag har hållit, har velat vädja för att tänka, att rösta på en stark regering, så att det här läget vi har haft - med en stabil majoritetsregering - kan bli kvar. För det spelar stor roll för långsiktigheten och möjligheten att hålla ihop Sverige.

  Reinfeldt säger att regeringspartier, eftersom de måste agera och ta ansvar, alltid retar upp olika grupper. I ljuset av detta upprepar han sina ofta uttalade ord om att alliansen är väl förberett, regeringsdugligt och ansvarstagande.

  Han uppger också att väljarrörligheten är något att ta särskild hänsyn till de sista dagarna fram till valet.

  – Det blir ju mer tydligt att man riktar sig till dem som ännu inte riktigt har bestämt sig.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X