Reinfeldt i Afghanistan

Statsminister Fredrik Reinfeldt är i Afghanistan. Han anlände till den svenska förläggningen Camp Northern Lights i Mazar-i-Sharif tidigt på måndagseftermiddagen svensk tid. Det rapporterar TT:s utsände.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Statsminister Fredrik Reinfeldt kom till Afghanistan och de svenska trupperna på måndagen. Av säkerhetsskäl har resan hemlighållits. Bilden: Reinfeldt  i cockpit på ett Herkulesplan på väg in över gränsen mellan Turkmenistan och Afghanistan.

Statsminister Fredrik Reinfeldt kom till Afghanistan och de svenska trupperna på måndagen. Av säkerhetsskäl har resan hemlighållits. Bilden: Reinfeldt i cockpit på ett Herkulesplan på väg in över gränsen mellan Turkmenistan och Afghanistan.

Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX
Annons

Cirka en timme försenad klev statsministern av Hercules-planet på den tyska flygplatsen Marmal utanför Mazar-i-Sharif och hälsades av svensk fanvakt.

En knapp timme senare, i skymningen, kom han till förläggningen Champ Northern Lights, där de fem flaggorna (svensk, Nato, afghansk, finländsk och amerikansk) för första gången på länge inte vajade på halv stång, eftersom ingen Isaf-soldat stupat de senaste dagarna, förklarade Fredrik Reinfeldt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons