Annons

Reinfeldt hade rätt, men har fel

Publicerad

Arbetsrätten | Trygghet eller tillväxthinder?
I en intervju i LO-Tidningen i början av veckan (23/8) berättade moderatledaren Fredrik Reinfeldt att han hade kommit fram till att någon ”revolution inom arbetsrätten inte behövdes”. Och Reinfeldt tillade: ”Inte heller behövs någon stor översyn.”
Företagsneddragningar har kunnat genomföras med svensk arbetsrätt, menade Reinfeldt. Visserligen finns det små företag som ”knorrar lite” eftersom de inte har samma resurser som de stora att hantera ”en ibland snårig lagstiftning”, men arbetsrätten fungerar, och ”är en väsentlig grund för trygghet”.
Oavsett om Reinfeldt har rätt eller fel om arbetsrätten är det strategiskt tveksamt att i förväg avhända sig handlingsfrihet.
Inom borgerligheten finns det andra som anser att arbetsrätten bör reformeras rejält. ”Folkpartiet kommer att stå fast vid våra krav på en modernisering av arbetsrätten och en radikal omläggning av arbetsmarknadspolitiken”, meddelade Karin Pilsäter som en reaktion på Reinfeldt.
Skulle majoriteten
i en borgerlig koalitionsregering anse att arbetsrätten behöver reformeras, kommer Reinfeldts uttalanden att göra det värvet svårt.

Hur en borgerlig regering, som vill öka kraften i svensk samhällsutveckling, ska kunna låta bli att göra en stor översyn av arbetsrätten, är en gåta. Problemet med arbetsrätten är inte att stora företag tillsammans med facket kan hantera en ”ibland snårig lagstiftning”.
Vad som är problemet sammanfattade överbefälhavaren Håkan Syrén nyligen: ”Arbetsrättens regler om att den senast anställde ska sluta först om det uppstår arbetsbrist är förödande för försvaret. De slår ut de yngre truppofficerare som det nya insatsförsvaret behöver och skyddar äldre administratörer.” (DN 18/8)
Det som Syrén beskriver går att skåda på många andra håll i samhällsekonomin.
Förgubbningen bland byggjobbare i spåren på branschens kris och avskedanden är ett känt problem.
Inom den offentliga sektorn ledde principen om sist in, först ut till att de invandrare som anställdes under expansionsåren på
1980-talet också var de som först åkte ut under 1990-talets neddragningar.

Annons
Annons
Annons
Annons