Annons
X
Annons
X

Reinfeldt drar ifrån Löfven

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) fortsätter att leda stort i Skop:s undersökningar om vem svenskarna tror är skickligast att leda en regering - Reinfeldt eller Stefan Löfven (S).

Av TT
(uppdaterad)

I kväll möts de båda i höstens första partiledardebatt i SVT.

36,6 procent av de tillfrågade tror att Löfven skulle göra jobbet bäst. Motsvarande siffra för Reinfeldt är 63,4 procent.

Efter sommaren har Reinfeldt ökat sin ledning med 3,7 procentenheter.

Annons
X

Av de rödgröna sympatisörerna anser 29 procent att Reinfeldt är skickligast. Av de borgerliga sympatisörerna anser fyra procent att Löfven är skickligast.

Statsministerns stöd är starkast bland egenföretagare och anställda i privat sektor. Störst förtroende har han i storstäderna, medan det är jämnare på landsbygden. I Stockholms län tror 72 procent att Reinfeldt är skickligast på att leda en regering.

Skop intervjuade 1 000 personer under perioden 3 till 24 september. Frågan som ställdes var: Vem tror du är skickligast på att leda en regering? Är det statsminister Fredrik Reinfeldt eller Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven?

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X