Reinfeldt: Berättelser om övervåld

Berättelserna från de hemkomna svenskarna från Gaza understryker att det var ett oacceptabelt övervåld. Det säger Fredrik Reinfeldt om Israels stormning av Ship to Gaza. Han hoppas nu att alla svenskar ska släppas och komma hem så snart som möjligt.

TT
Publicerad
Annons

– Först vill jag säga att det är en lättnad att se de första svenskarna komma hem välbehållna. Jag hoppas att uppgifterna stämmer att också resten kommer att släppas så att alla svenskarna ska kunna komma hem välbehållna i närtid, sade statsminister Fredrik Reinfeldt i samband med ett besök i Henån på Orust på onsdagen.

– Deras berättelser understryker det vi redan har sagt, att det här är ett oacceptabelt övervåld, dessutom på internationellt vatten. Det finns nu en väldig samstämmighet i internationella kommentarer att här behövs en omedelbar oberoende och noggrann undersökning kring vad som har skett. Syftet med den ska naturligt vara att dämpa tilltron till våldsanvändning, att få Israel att byta attityd och inställning när det gäller detta och dessutom, vilket är viktigt att påpeka, häva blockaden av Gaza. Uppkomsten av de här humanitära transporterna är i akt och mening att nå fram till utsatta människor, sade Reinfeldt till TT.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons