Reinfeldt avvisar ny kärnkraft efter 2010

Klimatet i fokus. Kärnkraftens framtid splittrar de borgerliga. ­
Men nu ger statsministern besked om att han inte tänker pressa på för en utbyggnad.

Under strecket
Publicerad

Statsminister Fredrik Reinfeldt är belåten över den senaste månadsstatistiken från Arbetsmarknadsstyrelsen, Ams: arbetslösheten i maj var den lägsta på 16 år. ”Vi har introducerat en lång rad sätt att sänka trösklarna in i arbetsmarknaden. Nystartsjobb, instegsjobb, jobbskatteavdraget, förändringar i matchningsstöd. Allt detta vi nu gör, börjar direkt ge effekt. Jag känner mig väldigt nöjd och stolt över att vi faktiskt använder den goda konjunkturen.”

Annons

Det finns inget behov av nya kärnkraftsreaktorer i Sverige efter 2010. Den bedömningen gör statsminister Fredrik Reinfeldt, som också vill att studenter ska kunna jobba betydligt mer vid sidan av studierna.

Fredrik Reinfeldts första semester som statsminister hägrar. Han stannar i Sverige med familjen, hoppas på ”bad och lite lugn och ro”. Men att styra landet är en ”fantastisk förmån”, eftersom varje politikers dröm är att få genomföra det man tror på. Intåget i Rosenbad föregicks av två projekt: de nya moderaterna, och det borgerliga alliansbygget.

Annons
Annons
Annons