Annons
X
Annons
X

Reinfeldt angrep oppositionen

Statsminister Fredrik Reinfeldt gick till hårt angrepp mot oppositionens förslag att slopa halveringen av arbetsgivaravgiften för unga när han talade vid Moderaternas länsstämma i Norrbotten i dag.

Av TT
Fredrik Reinfeldt.

Fredrik Reinfeldt. Foto: SCANPIX

– Som om inte det räckte vill man också fördubbla restaurangmomsen. Det blir en kirurgisk smäll mot den del av arbetsmarknaden som exempelvis ger unga och utrikes födda en chans att få jobb, sade Fredrik Reinfeldt.

Enligt Fredrik Reinfeldt berör förslaget om att slopa halveringen av arbetsgivaravgiften drygt en halv miljon unga människor.

– Min utgångspunkt är att alla jobb behövs och vi behöver lägre trösklar för att komma in på arbetsmarknaden, framförallt för unga människor, utrikes födda och de som står långt från den, sade han vid en pressträff efter att han hållit sitt tal.

Annons
X

– Det är svårt för mig att förstå hur man då kan föreslå att man ska fördubbla löneskatten för dem, de 550 000 som är under 26 år som faktiskt arbetar, och därtill vill fördubbla restaurangmomsen, sade han.

Fredrik Reinfeldt beskriver restaurangbranschen som i hög grad jobbskapande, inte minst för unga människor och utrikes födda.

– Vill man skapa vägar in till arbete, då kan man inte höja tröskeln och göra det dyrare att anställa dem, sade han.

Fredrik Reinfeldt möter i morgon den nye S-ledaren, Stefan Löfven, i en debatt för första gången. Det sker i SVT:s Agenda.

TT: Vilken taktik tror du Löfven kommer att ha?

– Det vet jag inte, det får du fråga honom om, säger Fredrik Reinfeldt.

TT: Hur förbereder du dig inför mötet med honom, han har haft en ganska tystlåten framtoning hittills?

– Fast det är svårt att vara tyst i en hel partiledardebatt. Nej, jag gör alltid så att jag tar stöd i de resor jag gör, på det sättet lär jag om hela Sverige, och de samtal jag har med människor, och så läser jag på naturligtvis.

Samtliga partiledare kommer att delta i debatten i Agenda på söndagskvällen.

Sedan riksdagsvalet 2010 har alla oppositionspartier utom Sverigedemokraterna bytt ledare.

Luleå TT

Annons
Annons
X

Fredrik Reinfeldt.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X