Annons
Fördjupning

Regnbågsfamiljen byggde det perfekta boendet

Daniel är gift med Shahrooz. Tillsammans med Annika har de dottern Milla. Hela familjen bor i varsin ände av ett miljövänligt hus de byggt själva. ”Hoppas det blir vanligare med kollektiva boenden.”

Uppdaterad
Publicerad
Shahrooz, Daniel, Milla och Annika. Tre föräldrar och en dotter. Tre gånger föräldrakärlek. Nu har de flyttat in i sitt specialritade hus där Millas rum är centrum.
Shahrooz, Daniel, Milla och Annika. Tre föräldrar och en dotter. Tre gånger föräldrakärlek. Nu har de flyttat in i sitt specialritade hus där Millas rum är centrum. Foto: Lars Dareberg

Bland barrskog, ängar och fruktträd ute på den skånska landsbygden står ett stort nybyggt grått hus. Där lever Daniel, Shahrooz, Annika och dottern Milla ett helt vanligt familjeliv med jobb, rutiner och hämtningar och lämningar på förskolan. Tre föräldrar och en dotter. Tre gånger föräldrakärlek. Men det har inte alltid varit så.

Shahrooz, Daniel, Milla och Annika. Tre föräldrar och en dotter. Tre gånger föräldrakärlek. Nu har de flyttat in i sitt specialritade hus där Millas rum är centrum.

Foto: Lars Dareberg Bild 1 av 6

Papporna Daniel och Shahrooz har fått dottern Milla med Annika. Nu bor de i samma hus, men på var sin sida av huset.

Foto: Lars Dareberg Bild 2 av 6

Huset består att två lägenheter, men familjen spenderar den mesta tiden ihop. Efter att ha levt två år tillsammans i en liten tvåa känns huset gigantiskt.

Foto: Lars Dareberg Bild 3 av 6

Familjen hittade tomten på nätet och slog till direkt. I dag har de en hektar mark att förverkliga sina drömmar om självhushåll och gemenskap på.

Foto: Lars Dareberg Bild 4 av 6

Den lilla enhörningen Milla i chockrosa klänning är mittpunken i familjens liv. Hennes rum utgör kärnan i huset, och hon springer fritt mellan de två lägenheterna.

Foto: Lars Dareberg Bild 5 av 6

Det ligger mycket planering bakom det 250 kvadratmeter stora huset. Stora fönsterpartier, där solens inflöde står för både ljus och värme, var ett av kraven på listan.

Foto: Lars Dareberg Bild 6 av 6
Annons
Annons
Annons