Regissören Clooney tar hjälp av vännerna

Under strecket
Publicerad
Annons

Berlin By George - he”s got it!
Goda vännerna George Clooney och Steven Soderbergh har hängt ihop ett tag. Det var Clooney som gav Soderbergh - då ihågkommen för ”Sex, lögner och videoband” och därefter mest fiaskon - ett lyft tillbaka till det stora gamet med ”Out of sight”, filmen där Soderbergh lyfte Clooney från den lilla ”duken” (tv:s Cityakuten) till den stora.

Sedan har det rullat på. Clooney har bland annat gjort bröderna Coens ”O brother, where art thou?” och Soderberghs ”Ocean”s eleven”, och Soderbergh har gjort succe med ”Erin Brockovich” och ”Traffic”.
Och Clooney och Soderbergh har passat på att starta ett eget produktionsbolag, Section Eight, med spännande titlar som ”Far from Heaven” och ”Insomnia”. Och, så klart, ”Confessions of a dangerous mind”, byggd på tv-personligheten Chuck Barris memoarer och i regi av Clooney.
Huvudrollen spelas av Sam Rockwell, en okänd men bra skådespelare som snöt rollen från både Sean Penn och Russell Crowe, mot det att Clooney fyllde resten av filmen med
stora namn. Och så kom det lite vänner och ställde upp - Julia, Drew, Rutger, Hauer alltså, som med denna insats borde få en comeback. Och så George själv. Som alltså står både framför och bakom kameran.

Annons
Annons
Annons