Annons

Regeringsfrågan avgör valet 2014

Regeringsfrågan kommer att spela en mycket stor roll inför och i valrörelsen 2014. För att möta förväntninagrna är tre krav särskilt viktiga: Att ge klara besked före valet, ha genomarbetade förslag och att dessa är finansierade. Det skriver Moderaternas partisekreterare Kent Persson och chefsstrategen Per Schlingmann.

Under strecket
Publicerad

I dag är det Nya Moderaternas dag under Almedalsveckan i Visby. Det är ett bra tillfälle att under seminarier och andra former samla intryck och diskutera viktiga framtidsutmaningar för Sverige. Vårt eget förnyelse- och utvecklingsarbete är i full gång inom ett antal prioriterade områden som ekonomi och jobb, klimat- och hållbarhetspolitik samt hur skolan ytterligare kan förbättras i hela landet.

I samband med bildandet av Allians för Sverige förändrades svensk politik. Väljarna har inte längre bara enskilda partier att ta ställning till, utan ges nu också möjlighet att före val kunna välja regeringsalternativ. Därför är Nya Moderaternas utgångspunkt att Alliansen, precis som 2006 och 2010, ska gå till val på ett gemensamt och fullt finansierat valmanifest. Det överordnade målet 2014 är att vi tillsammans med allianspartierna ska vinna stöd för en majoritetsregering. Det ger väljarna bättre underlag och skapar tydliga alternativ i politiken.

Annons
Annons
Annons