Stänger gränsen mot Norge från midnatt

Inrikesminister Mikael Damberg meddelade att gränsen mot Norge stängs vid midnatt. Inresande från Norge rekommenderas att testa sig och isolera sig i sju dagar, efter fem dagar uppmanas man att ta ett nytt test.
Inrikesminister Mikael Damberg meddelade att gränsen mot Norge stängs vid midnatt. Inresande från Norge rekommenderas att testa sig och isolera sig i sju dagar, efter fem dagar uppmanas man att ta ett nytt test. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Regeringen inför ett inreseförbud från Norge. Förbudet gäller från och med midnatt och gäller åtminstone till 14 februari, meddelade inrikesminister Mikael Damberg (S) vid en digital pressträff.

Under strecket
SvD
Uppdaterad
Publicerad
Annons

– Vi gör det här i förebyggande syfte, för att minska risken att personer med den här virusvarianten kommer in i Sverige, säger Damberg.

Inrikesministern pekar på de kraftiga restriktionerna, med nedstängning av butiker och annat, som infördes i Oslo-regionen på lördagen efter att fall av den muterade virusvariant som först påträffades i Storbritannien (B117) upptäckts. Om Sverige inte vidtar någon åtgärd finns det en risk att norrmän väljer att göra inköp av mat och alkohol på den svenska sidan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons