X
Annons
X

”Regeringens krispaket räcker inte”

EKONOMISTUDION DEBATT. Regeringens krispaket till de svenska bönderna är inte tillräckligt – mer pengar måste till, menade Centerns miljöpolitiska talesperson Kristina Yngwe när hon och Socialdemokraternas Åsa Westlund debatterade situationen för de svenska bönderna.

Åsa Westlund menade å sin sida att regeringen gör vad man kan men att EU-regler gör att man inte kan ge mer stöd för tillfället.

Läs mer om Svensk klimatpolitik

– Just nu är det ett exceptionellt läge och därför har regeringen också gjort ett exceptionellt stödpaket för lantbrukare, säger Åsa Westlund (S) i Ekonomistudion.

– Det är positivt att regeringen har gått in med ett krispaket, men vi ser också att det inte kommer räcka och att man bara väljer vissa produktionsformer. Det som behövs långsiktigt är att stärka konkurrenskraften, då handlar det om regelförenklingar och kostnadsminskningar, svarade Centerns Kristina Yngwe.

Centerns miljöpolitiska talesperson Kristina Yngwe när hon och Socialdemokraternas Åsa Westlund debatterade situationen för de svenska bönderna. I mitten programledaren Håkan Montelius.

Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X