”Regeringen vill utplåna Saab”

Regeringen har en dold agenda och vill att Saab ska utplånas. Det hävdar den ryske bankiren Vladimir Antonovs svenske representant Lars Carlström. Han anklagar också statsministern och näringsministern att leda en konspiration mot Antonov. ”Det är på gränsen till förtal”, säger näringsminister Maud Olofssons pressekreterare.

Under strecket
Publicerad
Annons

Den forne fastighetsentreprenören Lars Carlström agerar flitigt i medierna för Vladimir Antonov - som desperat vill komma in i Saab. Nu kommer Carlström med ett oväntat kraftigt utspel. Till Aftonbladet säger han att en högt uppsatt politisk tjänsteman på finansdepartementet i vintras öppet ska ha vädjat till honom att ge upp kampen om Saab. ”Det går bra för Sverige nu och vi klarar oss utan Saab”, ska tjänstemannen ha sagt.

Carlström anklagar också en liten krets inom regeringen att leda en konspiration mot den ryske bankiren. Kretsen ska bestå av tre personer: näringsminister Maud Olofsson, statsminister Fredrik Reinfeldt och finansminister Anders Borg. ”Alla misstankar är fabricerade inom regeringen”, säger Carlström till
Aftonbladet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons