Annons

Regeringen tror på förstatligande

Regeringen har långt gångna planer på att förstatliga färjetrafiken till Gotland. Något har helt uppenbart gått fel i regeringskansliet. Ett förstatligande kommer att innebära kännbara försämringar för Gotlands närings- och turismverksamhet, skriver Björn Rosengren.

Publicerad
På näringsdepartementet borde man förstå att ett förstatligande inte löser några problem, skriver Björn Rosengren.
På näringsdepartementet borde man förstå att ett förstatligande inte löser några problem, skriver Björn Rosengren. Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX

Som före detta socialdemokratisk näringsminister är det med stor förvåning jag för närvarande följer vad som sker på näringsdepartementet. Aldrig trodde jag att det därifrån skulle komma utarbetade planer på att förstatliga fullt fungerande privat verksamhet. Jag tyckte mig efter sjuttiotalets galenskaper, med den dåvarande borgerliga regeringens herostratiskt ryktbara industriakut, kunna ana en tillnyktring med Maud Olofssons mer resoluta agerande i förhållande till en bilindustri som slutat rulla. Men nu är inte bara Maud Olofsson borta, utan som det verkar, all sans och balans i näringspolitiken.

På näringsdepartementet borde man förstå att ett förstatligande inte löser några problem, skriver Björn Rosengren.

Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons