Regeringen pressar revisionsjättarna

Efter SvD Näringslivs granskning av revisorerna snabbinkallar nu finansmarknadsminister Peter Norman de fyra revisionsjättarna till ett möte. Han kräver svar på vad de tänker göra för att säkra förtroendet för branschen och öka kvaliteten i revisionen framöver.

Under strecket
Publicerad
Peter Norman, finansmarknadsminister.

Peter Norman, finansmarknadsminister.

Foto: KARIN NILSSON
Annons

Under tisdagen får samtliga ordföranden i de fyra stora revisionsbyråerna KPMG, Ernst & Young, PWC och Deloitte ett brev från Sveriges finansmarknadsminister Peter Norman (M). Carl Lindgren, Lars Träff, Peter Clemedtson och Svante Forsberg kallas alla till ett särskilt möte på finansdepartementet den 12 november. Där förväntas de fyra ordföranden ha svar på vad de tänker göra för att bland annat förbättra kvaliteten i revisionen och stärka förtroendet för branschen. Och det ska inte bara ”pratas” – Peter Norman hoppas på direkta resultat.

– Jag hoppas att vi i den här gruppen får en samsyn i var problemen ligger. När man skiljs åt går var och en hem till sig och då hoppas jag att de här företrädarna själva utför ett arbete som man kan redovisa och komma tillbaka till vid framtida träffar, säger Peter Norman som har en ambition om att följa upp mötet med ännu ett möte längre fram.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons