Annons

Göran Eriksson:Regeringen Löfven – och det värsta som kan hända

Inrikesminister Mikael Damberg (S) statsminister Stefan Löfven (S), socialminister Lena Hallengren (S), Olivia Wigzell, generaldirektör för Socialstyrelsen under en pressträff med anledning av coronaviruset.
Inrikesminister Mikael Damberg (S) statsminister Stefan Löfven (S), socialminister Lena Hallengren (S), Olivia Wigzell, generaldirektör för Socialstyrelsen under en pressträff med anledning av coronaviruset. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Regeringen hanterar två olika kriser samtidigt, men på olika sätt. När det handlar om coronaviruset har riskerna tonats ned, medan man gör tvärtom när det handlar om EU:s flyktingkris med Turkiet.

Under strecket
Publicerad

Coronavirus i Sverige, och flyende i Turkiet som vill ta sig in i EU. Den svenska regeringen ägnar sig nu åt dubbel krishantering men använder olika kommunikationsstrategier.

När det handlar om coronaviruset verkar regeringen och myndighetssverige överens om att tona ned riskerna – eller i alla fall om att undvika att tala om ”det värsta som kan hända” och därmed riskera att utlösa oro eller panik i befolkningen.

Annons
Annons
Annons