Fredric Karén:Regeringen kräver stärkt kontroll efter Allra-granskning

Fredric Karén

Det behövs snabbt stärkt kontroll av premiepensionssystemets fler än 800 fonder. Det handlar om att säkra framtida pensionärers pengar.

Det sade finansminister Magdalena Andersson (S) vid en pressträff i fredags efter att SvD Näringslivs granskning av PPM-bolaget Allra fått ytterligare konsekvenser.

Det skandalomsusade pensionsbolaget slängs nu ut från PPM-systemet samtidigt har bolagets revisor Deloitte lämnat in en anmälan till Ekobrottsmyndigheten.

Centern går framåt även i den här månadens SvD/Sifo. Partiet har inte fått så höga siffror sedan 1983 – året då partiledaren Annie Lööf föddes. Mätningen är en kalldusch för Anna Kinberg Batra (M) som slåss för att ses som den givna oppositionsledaren.

Haifa levde ett stillsamt liv i östra Aleppo med barn och man som var revisor när kriget kom 2012. Så följde fyra års strider och en blodig belägring.

SvD:s Gunilla von Hall och Lars Pehrsson träffade henne och barnen i Aleppo - där familjen levt under fyra år av belägring och blodiga strider. Nu försöker de starta om livet på nytt i den sönderbombade staden.

Här har jag samlat några av de viktigaste artiklarna från Svenska Dagbladet den senaste veckan.

Trevlig läsning!

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons