Annons

Regeringen kräver stärkt kontroll efter Allra-granskning

Det behövs snabbt stärkt kontroll av premiepensionssystemets fler än 800 fonder. Det handlar om att säkra framtida pensionärers pengar.

Det sade finansminister Magdalena Andersson (S) vid en pressträff i fredags efter att SvD Näringslivs granskning av PPM-bolaget Allra fått ytterligare konsekvenser.

Det skandalomsusade pensionsbolaget slängs nu ut från PPM-systemet samtidigt har bolagets revisor Deloitte lämnat in en anmälan till Ekobrottsmyndigheten.

Centern går framåt även i den här månadens SvD/Sifo. Partiet har inte fått så höga siffror sedan 1983 – året då partiledaren Annie Lööf föddes. Mätningen är en kalldusch för Anna Kinberg Batra (M) som slåss för att ses som den givna oppositionsledaren.

Haifa levde ett stillsamt liv i östra Aleppo med barn och man som var revisor när kriget kom 2012. Så följde fyra års strider och en blodig belägring.

SvD:s Gunilla von Hall och Lars Pehrsson träffade henne och barnen i Aleppo - där familjen levt under fyra år av belägring och blodiga strider. Nu försöker de starta om livet på nytt i den sönderbombade staden.

Här har jag samlat några av de viktigaste artiklarna från Svenska Dagbladet den senaste veckan.

Trevlig läsning!

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons