Annons
X
Annons
X

Regeringen ger stöd till Facebook

Regeringen har beviljat investeringsstöd på drygt hundra miljoner kronor till Facebooks investering i datahallar i Luleå. Det sade näringsminister Annie Lööf vid en presskonferens i Luleå i dag.

Av SvD, TT

Investeringen i datahallar kommer att kosta tre-fem miljarder kronor. Stödet beviljades efter en ansökan från företagets dotterdotterföretag Pinnacle Sweden.

– Jag som näringsminister ser det här som ett stöd till regional utveckling här i Norrbotten, säger Annie Lööf till TT.

Varför beviljar regeringen stöd till ett multinationellt miljardföretag som Facebook?

Annons
X

– Vi har EU-pengar, det regionala investeringsstödet, och Luleå ligger inom stödområde B, och då finns det möjlighet för regeringen att främja nya etableringar som i framtiden genererar mer regional utveckling som ger mer jobb och företag, säger Annie Lööf.

I september gav Mark- och miljööverdomstolen klartecken för byggandet av den jättelika serveranläggningen på Porsön i Luleå. Bygget hade överklagats av en privatperson som ansåg att bygget störde fågellivet i ett Natura 2000-område i närheten, bland andra den tretåiga hackspetten.

TT-SvD.se

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X