”Regeringen försöker skönmåla”

Regeringen har tappat greppet om tågtrafiken när man påstår att SJ står väl rustat för vintern samtidigt som vi har Europas mest missnöjda resenärer, anser Anders Ygeman (S), ordförande i riksdagens trafikutskott. Men infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) tycker att det fungerar bättre än tidigare vintrar.

Under strecket
Publicerad
SCANPIX
Foto: SCANPIX
Annons

Under onsdagens möte i trafikutskottet i riksdagen debatterades mest de många planerade inställda SJ-tågen. Catharina Elmsäter-Svärd var på plats och fick tuff kritik från oppositionen för allt elände som drabbar resenärerna.

– Regeringen försöker skönmåla situationen, men det är nog knappast någon som kan gå på det när SJ samtidigt ställer in hundratals tåg och tusentals resenärer drabbas. Det är närmast skandalöst att man inte går in med mer pengar för att klara underhållet och avisningen av tågen. Enligt Trafikverkets kapacitetsutredning saknas nästan en halv miljard för att klara ett anständigt underhåll och när regeringens inte anvisar det har de också ansvar för att många tåg ställs in, säger Anders Ygeman.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons