Annons

”Regeringen försöker inte ens rädda reseföretagen”

Foto: Johan Nilsson/TT

Regeringen har inte bemödat sig med att sätta sig in i problematiken för reseföretagen – än mindre agera. Detta kommer att leda till ett mycket stort antal reseföretags undergång, skriver Didrik von Seth och Kent Wallstedt, Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen SRF.

Under strecket
Publicerad

Resebranschens stora antal och mångfald av företag i Sverige sitter idag i ett extremt akut konkursläge på grund av regeringspartiernas motvilja till konkreta stödåtgärder och på grund av senfärdigheten att fatta beslut.

På uppmaning av Näringsdepartementet sände Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen (SRF) en skrivelse till regeringen den 23 mars med ett brådskande förslag om en stödfond för att kunna återbetala landets hundratusentals resenärer och samtidigt klara resebyråernas och arrangörernas överlevnad. Anledningen till förslaget kommer sig av att pengar som resebyråer och arrangörer förmedlat till flygbolag, hotell och eventarrangörer inte återbetalas av dessa. Trots medial uppmärksamhet och påstötningar från SRF dröjde det hela fem veckor efter skrivelsen för regeringen att höra av sig, alltmedan branschen redan blödde svårt.

Annons
Annons
Annons