Annons
X
Annons
X

”Regeringen den största fienden”

Försvaret ska bantas – och nu vänds försvarsledningens blickar mot P4 i Skövde, pansarregementet som hittills varit ”heligt” när försvaret ska spara. Nu riskerar regementet att förlora all sin militära verksamhet, avslöjar SvD.
Vansinne, tycker en klar majoritet av SvD:s läsare. Men några stämmor tycker att en nedläggning inte skulle komma en dag för sent.

Läs mer om besparingarna inom förrsvaret:

Ledarbloggen blogg.svd.se Om besparingarna inom försvaret svd.sesam.se

”Sveriges största fiender återfinns numera i vår egen regering”, skriver Pelle i SvD.se:s forum.

Han är långt ifrån ensam om att uppröras över försvarsledningens senaste svängning när försvaret ska bantas.

Annons
X

”Köttberget som aldrig går att kicka smörjer sina bukar på Lidingövägen och pruttar iväg det ena galna förslaget efter det andra”, skriver Truuf.

Carl Martinson, som röstade blått i förra valet med förhoppningen att alliansen skulle få ”ordning på försvaret”, har tröttnat:

”Det blev en masslakt på det ynka försvar som fanns kvar /…/ Aldrig att jag kommer att rösta på m igen efter detta svek.”

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Signaturen försvarsanställd är inne på samma spår:

  ”Personligen skäms jag för hur försvarsledning och politiker hanterar våra gemensamma skattemedel. Jag tror inte på vårt försvar längre, det finns helt enkelt för lite möjligheter till ett återtagande. Färdighycklat!”

  Partimedlem tror att moderaterna har börjat gräva sin egen grav i ett försök att locka lättvindiga väljare: ”Schlingmann och andra har sett att försvarsfrågan inte intresserar de lättrörliga marginalväljarna, främst yngre kvinnor, som man jagar.”

  Men en del av SvD.se-läsarna tycker att en nedläggning av P4 i Skövde vore det bästa sättet att ta vara på skattemedlen.

  ”Det är på tiden. Försvaret kan inte vara en fråga om landsbygds- eller arbetsmarknadspolitik. Tack vare högljudda särintressen på landsbygden saknar Sverige ett adekvat försvar”, skriver Erik G.

  ”Nedläggningarna i stor skala började i och med Försvarsutredning-88. Ingen av de orterna som sedan dess förlorat sitt regemente är utplånade från kartan. Skövde utgör säkert inget undantag om samma skulle inträffa där”, skriver Notax.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X