"Regeringen bör förlänga stöd till riskgrupper"

Personer i vissa riskgrupper, och deras anhöriga, som avstår från arbete på grund av risk att smittas med covid-19 har mellan 1 juli och 30 september rätt till ekonomisk ersättning, så kallad smittbärarpenning. Arkivbild.
Personer i vissa riskgrupper, och deras anhöriga, som avstår från arbete på grund av risk att smittas med covid-19 har mellan 1 juli och 30 september rätt till ekonomisk ersättning, så kallad smittbärarpenning. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Regeringen bör förlänga möjligheten att söka ersättning för de riskgrupper som tvingas stanna hemma från jobbet i förebyggande syfte, för att undvika smitta, anser organisationen Funktionsrätt Sverige.

Under strecket
Ellinor Knoxborn/TT
Publicerad
Annons

I juni beslutade riksdagen att personer i vissa riskgrupper, och deras anhöriga, som avstår från arbete på grund av risk att smittas med covid-19 har rätt till så kallad smittbärarpenning. Ersättningen går att söka under perioden 1 juli till och med 30 september.

Nu kräver organisationen Funktionsrätt Sverige att regeringen ger besked om huruvida möjligheten till ersättningen förlängs.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons