X
Annons
X

”Reformerna räcker inte – inför bilfria stadskärnor”

Svenska städers stadskärnor bör göras bilfria. Och om Stockholm ska lyckas med att bli fossilfritt 2040 är bilfria stadskärnor ett avgörande steg på vägen, skriver Manuel Cortez Azero, Grön Ungdom, Caroline von Seth, CUF, och Daniel Velasquez Castro, SSU.

Rörstrandsgatan i Stockholm – gågata på somrarna.
Rörstrandsgatan i Stockholm – gågata på somrarna. Foto: Janerik Henriksson/TT

När svenska städer tar klivet in i morgondagen ställs man inför ett flertal utmaningar och möjligheter. På varje politisk nivå ligger ett ansvar att motverka klimatförändringarna. Detta speglas bland annat i att Stockholm har som mål att bli fossilfritt 2040. Vår välfärd i framtiden är beroende av att individer, företag och framför allt politiker arbetar för att minska utsläppen. Det är en utmaning som många politiker behöver ta på större allvar. Klimathotet låter sig inte tacklas av annat än genomgripande reformer – att skapa bilfria stadskärnor vore en sådan.

Rörstrandsgatan i Stockholm – gågata på somrarna.

Foto: Janerik Henriksson/TT Bild 1 av 2

Manuel Cortez Azero, språkrör för Grön Ungdom i Stockholmsregionen, Caroline von Seth, ordförande för CUF Storstockholm, och Daniel Velasquez Castro, ordförande för SSU Stockholm.

Foto: Pressbilder Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X