Redskap för ”low and slow”

I riktigt chili används hela köttbitar och inte köttfärs. Bitarna får sedan koka så länga att de faller sönder.
I riktigt chili används hela köttbitar och inte köttfärs. Bitarna får sedan koka så länga att de faller sönder. Foto: ANNIKA AF KLERCKER
Under strecket
Publicerad
Annons

Gjutjärnsgryta: En klassiker, finns i olika färger och storlekar. Passar dem som gillar att smaka av och justera kryddningen under koktiden. Finns i olika prisklasser från några hundralappar till 2 500 kronor.

Tryckkokare: Finns i olika storlekar och prisklasser från cirka 600 kr upp till 3500 beroende på märke och storlek. Kokar ner sega köttstycken till möra bitar på en halvtimme och bevarar alla näringsämnen.

Crock-pot, slowcooker: Kostar mellan 795 och 1795 kr. Tryckkokarens motpol, här öser man i ingredienserna på morgonen och kan ställa fram en färdigkokt gryta när man kommer hem från jobbet.

Lergryta: Har använts i köket i generationer. Fisk, kött och grönsaker kokas i den egna vätskan, nästan inget extra fett eller vätska behövs och vitaminerna och mineralerna stannar i maten. Kostar cirka 500 kr.

Klotgrill: Att grilla BBQ innebär att grilla maten på lägre temperatur, det vill säga inte direkt över glöd och med lock över grillen. Det tar längre tid, men resultatet blir riktigt bra. Pris mellan 300 och 4000 kr.

RECEPTSPECIAL:
Långkok på helgen

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons