”Hur hanterar jag min grannes julpyntshysteri?”

Pyntad julgran räcker inte för Anns granne. ”Tärningen är kastad”, skriver hon.
Pyntad julgran räcker inte för Anns granne. ”Tärningen är kastad”, skriver hon. Foto: TT

En nyinflyttad granne har dekorerat hela våningsplanet med självhäftande plasttomtar. Jag känner en sådan ångest över att se dessa hiskliga dekorationer och vill nu inte gå ut. Vad ska jag göra?

Under strecket
Publicerad
Jenny Jägerfeld.

Jenny Jägerfeld.

Annons

Fråga: En nyinflyttad granne har plötsligt tagit sig för att dekorera hela våningsplanet med självhäftande plastdekorationer föreställande tomtar i slädar med förspända renar – alla i grälla färger och hiskliga ansiktsuttryck. Därtill cirka 100 plastrenar, stjärnor, hjärtan och solitära tomtar. Den så praktiska spegeln i hissen har helt klistrats igen av hjärtan och tjockmagade tomtar som vinkar falskt till betraktaren.

Är detta nog? Nej då. Vid golvlisterna inramandes min egen dörr (!) har två små dörrar och små röda postlådor satts upp, i storlek ungefär passande en mus. Små träskor i plast har klistrats upp bredvid dörrarna. En röd matta som ger ljud ifrån sig (”ho, ho, ho”) då man kommer nära har placerats utanför grannens dörr. Mattan ligger mycket nära min egen dörr så det är i princip omöjligt att inte påkalla mattans uppmärksamhet då jag kliver ut ur min egen våning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons