Receptet lockar inte elever

De går på den yrkesinriktade restaurangskolan för att de tycker om mat och är trötta på att plugga. Men trots att de har bråttom ut i arbetslivet skulle ingen vilja läsa mindre än tre år. De behöver kunskapen – till och med matematiken, resonerar eleverna.

Under strecket
Publicerad
Nicole Onfray Lundqvist och Sandra Sundström på Stockholms internationella restaurangskola gör en fransk chokladtårta.

Nicole Onfray Lundqvist och Sandra Sundström på Stockholms internationella restaurangskola gör en fransk chokladtårta.

Foto: YVONNE ÅSELL
YVONNE ÅSELL
Foto: YVONNE ÅSELL
Annons

I ett skolkök på Stockholms internationella restaurangskola trängs 15 tonåringar som ska förbereda torsdagens à la carte. En kväll i veckan bjuds allmänheten in; då blir det på riktigt för eleverna.

På menyn står scampifyllda dumplings, kycklinglasagne och hasselnötsglass. Idel nya rätter för de blivande kockarna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons