Recepten kring julbordet

Pricken över i:et maten. Sills-, rödbets- och grönkålsallad bygger smakbroar mellan den tyngre julmaten. Här är rätterna som fyller ut julbordet.

Under strecket
Publicerad
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
PER-ERIK BERGLUND
Foto: PER-ERIK BERGLUND
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
TASTELINE
Foto: TASTELINE
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
TASTELINE
Foto: TASTELINE
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
PER-ERIK BERGLUND
Foto: PER-ERIK BERGLUND
PER-ERIK BERGLUND.
Foto: PER-ERIK BERGLUND.
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Annons
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
PER-ERIK BERGLUND
Foto: PER-ERIK BERGLUND
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
TASTELINE
Foto: TASTELINE
1/2
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
2/2
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Mormor Lillys sillsallad

En fräsch rödbetssallad med ganska mycket äpplen, där sillen fungerar mer som en krydda än som en huvudingrediens.
Till receptet.

Foto: PER-ERIK BERGLUND

Böcklinglåda

Detta recept är för 6–10 portioner på buffé.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Grönkålsallad med västerbottensdressing

En riktigt god julsallad som passar gott med julmaten.
Till receptet.

Foto: TASTELINE
Annons
Annons
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
TASTELINE
Foto: TASTELINE
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Milles halländska långkål

Supergott till skinka, köttbullar och bräckt korv. Att koka i lite skinkspad blir godast.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Ägg med laxröra

Till receptet.

Kryddig rödkål

Snabb jumat.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Grönkålsallad med frukttoast

Skala och koka gulbetor och svartrötter var för sig tills de blir mjuka.
Läs hela receptet.

Foto: TASTELINE

Rödkålssallad med äpplen och valnötter

Servera en snabb och enkel sallad som lättar upp julbordet.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER
Annons
Annons
PER-ERIK BERGLUND
Foto: PER-ERIK BERGLUND
PER-ERIK BERGLUND.
Foto: PER-ERIK BERGLUND.
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Savojkål med bacon

Till receptet.

Foto: PER-ERIK BERGLUND

Sikrom på rårakor

Detta recept är för 10 portioner på buffé.
Till recepet.

Foto: PER-ERIK BERGLUND.

Ägghalvor med räkröra

För 10 portioner på buffé.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Knäckerutor

Om man låter degen jäsa i kylen över natten blir den godare och mer lättarbetad.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Saffranspäron

När jag jobbade på en julmarknad gjorde vi flera olika sorters inkokta päron, saffranspäronen var de som gick åt först.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Panforte

En kaka god som konfekt, seg och med hög chokladsmak.
Till receptet.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons