Annons
X
Annons
X

Rebtel kapar telefonlinan med ny tjänst

Det svenska telekomföretaget Rebtel har möblerat om i toppen. Nu tar en helt ny ledningsgrupp upp kampen mot traditionella telekomjättar genom att kapa telefonlinan och erbjuda kunder internationella samtal till en bråkdel av jättarnas pris.

[object Object]
Magnus Larsson och Fredrik Wrahme på Rebtel är redo att utmana branschen med en ny tjänst. "Det måste ske, som det är nu tjänar telekomsektorn ohemult mycket pengar på internationella samtal." Foto: Anders Ahlgren

**Under den senaste tiden **har det varit tyst om det svenska telekomföretaget Rebtel. Anledningen är att bolaget har genomgått en totalrenovering.

Redan i början av 2014 insåg Rebtel att det var dags att byta strategi om företaget skulle fortsätta att växa. Nu är halva personalstyrkan och hela ledningsgruppen utbytt. Med en ny ledning bestående av flera Tele 2-veteraner och 100 miljoner kronor från bolagets ägare har ompositioneringen påbörjats.

Sedan en tid är det känt att Rebtel har jobbat på lanseringen av en ny produkt. Men hemlighetsmakeriet runt den har varit stor.

Annons
X

Först på torsdagen var den nye vd:n Magnus Larsson och marknadschefen Fredrik Wrahme redo att avslöja vad det rör sig om: En helt ny app kallad Rebel Calling som möjliggör obegränsat med internationella samtal utan internetuppkoppling - för mindre än tio kronor i månaden.

Tjänsten möjliggörs, enligt bolagets marknadschef Fredrik Wrahme, genom att använda infrastrukturen för det befintliga mobilnätet och ett gammalt patent för att koppla ihop trafik.

– Vi kapar telefonlinan för att ge konsumenten stabilitet av vanlig telefoni och paketerar det i en form som mer liknar dagens gratisappar, säger han.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  **Användarna kopplar **upp sig via lokalsamtal i respektive land, vilket gör att kvaliteten enligt Wrahme går att jämföra med ett lokalt mobilsamtal trots att det kan vara en ocean emellan användarna.

  Den främsta målgruppen för appen är invandrare. Än är det dock främst västerländska länder som ingår, men förhoppningen är enligt Rebtels ledning att tjänsten ska växa från att finnas i 52 länder till att omfatta hela världen.

  – För den som vill ringa till personer i Baltikum eller på Balkan kommer det här att vara fantastiskt. För anledningen till att vi har skapat den här tjänsten är ju för att den traditionella telekombranschen har överprissatt internationell trafik under all tid, säger Magnus Larsson.

  Rebtel vill inte bara utmana traditionella drakar utan även aktörer inom ip-telefoni, såsom Skype och Viber, som i dag erbjuder gratistjänster för internationella samtal men som kräver internetanslutning.

  – De funkar ofta perfekt i en hemmamiljö med stabilit wifi, men vi ville ha något stabilt som funkar både i skogen och i bilen, säger Magnus Larsson.

  Ligger en börsintroduktion av Rebtel nu för dörren?

  – Det kan naturligtvis inte uteslutas, men nu ligger fokus på tillväxt.

  Annons

  Magnus Larsson och Fredrik Wrahme på Rebtel är redo att utmana branschen med en ny tjänst. "Det måste ske, som det är nu tjänar telekomsektorn ohemult mycket pengar på internationella samtal."

  Foto: Anders Ahlgren Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X