Rebeller håller stad i Libanon

Den libanesiska armén har misslyckats med att återta en gränsstad som övertagits av Syrienrebeller. På tisdagskvällen kollapsade en vapenvila tänkt för att rädda skadade och tillfångatagna.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Det var i lördags som Libanon drogs in i sina svåraste strider hittills kopplade till det syriska inbördeskriget. I den lilla staden Arsal - i ett bergigt gränsområde som tjänat som både tillflyktsort för syriska flyktingar och bas för rebeller - grep libanesiska soldater en misstänkt ledare för den syriska al-Qaida-gruppen al-Nusra, uppger nyhetsbyråer. Kort därefter stormades arméposteringar av jihadister, enligt AFP. Sedan dess har minst 16 soldater dödats i intensiva strider, 85 skadats och minst ett tjugotal befaras ha tillfångatagits. Förlusterna på rebellsidan och bland civila är inte kända men rör sig enligt lokala läkare om flera dussin.

Libanons armé har misslyckats med att driva bort rebellerna trots att helikoptrar och artilleri satts in och enligt BBC har rebellerna i stället tagit över centrala byggnader i Arsal. En vapenvila inleddes på tisdagen för att låta ambulanser komma in i staden och ge medlare tid att förhandla om gisslan, men den kollapsade efter några timmar i nya stridigheter, skriver Reuters. Islamisterna ska dock tidigare ha släppt tre polismän.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons