Rättvisemärkt

I fredags vann han och hustrun Martina På spåret. Samtidigt sänds snabbsnackande Erik Haags nya serie Pappas pengar – en absurd curlingfars om Sveriges rikaste familj. Själv lever rättvisemärkta lärarbarnet Erik Haag smått kaotiskt familjeliv i fina förorten – och drömmer om mer kvalitetstid med Martina.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Erik Haag.

Erik Haag.

Foto: DAN HANSSON
Annons

Hur kan vi vara så rika fast vi inte jobbar? Vem städar hemma hos städerskan? Kan alla bli rika? Frågorna haglar när sonen Bröli (Olof Wretling) försöker förstå varför alla inte har det som han och Pappa (Johan Ulveson), en svårt curlande fader tillika Sveriges rikaste man med privathelikopter i kavajfickan och tusentals handsydda skor i garderoben.

De senaste veckorna har ordet överklassafari väckt våldsam debatt. Att en fullbokad turistbuss från organisationen Allt åt alla skulle kryssa runt Solsidan i Saltsjöbaden och visa vackra villor var förstås inget som manusförfattaren och regissören Erik Haag hade en aning om när han och systern Sara satt och skrev den serie i nio avsnitt som just nu visas på SVT Barnkanalen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons