X
Annons
X

Stadsråttornas nya skräck: Svenske hunden Marcus

New York kryllar av råttor som älskar staden med skräp och matrester i varje gathörn. Richard Reynolds har en kreativ lösning – han låter ett gäng terriers döda råttorna, som sedan används i forskning om hur råttor kan motverkas i stadsmiljö.

NEW YORK Med 8,5 miljoner invånare och skräp som placeras på trottoarerna i väntan på att hämtas är New York en drömstad för råttor. Hundentusiasten Richard Reynolds har hittat en egen lösning – han har startat gruppen R.A.T.S som låter sina hundar jaga råttorna runt tunnelbaneuppgångar och i bostadsområden sena kvällar.

Därför är samlingen i fullt dagsljus ovanlig. R.A.T.S står utanför kontoret till Queens stadsfullmäktige, Eric Ulrich, eftersom organisationen ska få diplom för sina insatser.

Patricia Eriksson från Sverige är med för andra gången och jagar. Här med hunden Marcus. Klicka på bilden för att se fler bilder från råttjakten.

Foto: Anders Ahlgren Bild 1 av 10

Richard Reynolds med hunden Rommel, Nancy Bekaert med Mozart, Matthew Combs Bill Reyna med Paco, Michael Warriner med Boone, Patricia Eriksson med Marcus, Susan Friedenberg med Tanner, Will Murphy med Laddie och Jimmy Hoffman med Mighty.

Foto: Anders Ahlgren Bild 2 av 10

Nancy Bekaert lyser ner i ett hål där ett flertal råttor precis sprungit in för att gömma sig. Hon manar på sin hund Mozart att hoppa ner och jaga efter. 

Foto: Anders Ahlgren Bild 3 av 10

Forskarstudenten Mathew Combs samlar in, väger och antecknar var råttorna har fångats för att se hur de är besläktade samt eventuella sjukdommar de har.

Foto: Anders Ahlgren Bild 4 av 10

Jimmy Hoffman med hunden Mighty. Mighty är en av de bästa på att fånga råttor berättar Jimmy.

Foto: Anders Ahlgren Bild 5 av 10

Hundarna drar och skäller och är väldigt uppspelta när det är dags att jaga råttor

Foto: Anders Ahlgren Bild 6 av 10

Denna kväll går jakten i ett miljonprojektsområdet i East Villiage.

Foto: Anders Ahlgren Bild 7 av 10

Två hundar som vill bita i råttan efter att den infångats.

Foto: Anders Ahlgren Bild 8 av 10

Jimmy Hoffman med en råtta hans hund Mighty har fångat.

Foto: Anders Ahlgren Bild 9 av 10

Paco försöker åter bita i råttan han nyss fångat.

Foto: Anders Ahlgren Bild 10 av 10