Annons

Misstänkt torpeds dna i hittad vapenväska

”Jag påstår att Uzbekistan är uppdragsgivare till detta mordförsök”. Den misstänkte torpeden pekas ut av åklagaren i fallet med mordförsöket 2012 i Strömsund på en uzbekisk regimkritiker. Den misstänktes dna finns på och i en väska där det vapen som hittades efter dådet låg.

TT
Uppdaterad
Publicerad
En unik rättegång har börjat. För första gången ställs en person inför rätta i Sverige misstänkt för ett attentat beställt av en utländsk stat  – diktaturen Uzbekistan. David Nazarov, son till den uzbekiske imam och regemkritiker som utsattes för ett mordförsök, längst till vänster, åklagaren Christer Pettersson, tredje personen från vänster. Den åtalade mannen i mitten tillsammans med sin försvarsadvokat till höger och en tolk till vänster, i tingsrätten i Östersund.
En unik rättegång har börjat. För första gången ställs en person inför rätta i Sverige misstänkt för ett attentat beställt av en utländsk stat – diktaturen Uzbekistan. David Nazarov, son till den uzbekiske imam och regemkritiker som utsattes för ett mordförsök, längst till vänster, åklagaren Christer Pettersson, tredje personen från vänster. Den åtalade mannen i mitten tillsammans med sin försvarsadvokat till höger och en tolk till vänster, i tingsrätten i Östersund. Foto: Marcus Ericsson/TT

En 37-årig uzbekisk man misstänks för att 2012 ha försökt mörda den exiluzbekiske regimkritikern och imamen Obid Nazarov vid dennes bostad i jämtländska Strömsund.

En unik rättegång har börjat. För första gången ställs en person inför rätta i Sverige misstänkt för ett attentat beställt av en utländsk stat – diktaturen Uzbekistan. David Nazarov, son till den uzbekiske imam och regemkritiker som utsattes för ett mordförsök, längst till vänster, åklagaren Christer Pettersson, tredje personen från vänster. Den åtalade mannen i mitten tillsammans med sin försvarsadvokat till höger och en tolk till vänster, i tingsrätten i Östersund.

Foto: Marcus Ericsson/TT Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons