X
Annons
X
Recension

Sharp objects Rått, mörkt, smutsigt – HBO har lyckats igen

Journalisten Camille Preaker återvänder till hemstaden för att skriva om en flicka som försvunnit. "Sharp objects" rör sig sömlöst mellan nutid och dåtid i form av Preakers tonårsminnen. HBO:s nya kriminalserie är drömsk, mörk – och mestadels lysande.

Amy Adams i ”Sharp objects”. Foto: HBO
Läs mer om Veckans streamingpremiärer

Djupt begravda småstadshemligheter med en litterär förlaga: efter succén med "Big little lies" återvänder den kanadensiska regissören Jean-Marc Vallée till HBO med ännu en högprofilerad miniserie med välkända filmstjärnor i huvudrollerna, däribland Amy Adams som är tillbaka i tv-mediet efter en tolv år lång Hollywoodutflykt.

"Vassa föremål" är Gillian Flynns debutroman från 2006. Flynn hade stora framgångar med "Gone girl", som för fyra år sedan blev en oväntat trist filmatisering i händerna på David Fincher. I "Sharp objects" (den svenska titeln har inte fått följa med till tv-serien) åker huvudpersonen Camille Preaker (Amy Adams), en St Louis-baserad journalist som effektivt upprätthåller sin alkoholism genom att byta ut vatten mot vodka i sina vattenflaskor, motvilligt tillbaka till sin hemstad Wind Gap, Missouri precis på gränsen till amerikanska södern.

Amy Adams i ”Sharp objects”.

Foto: HBO Bild 1 av 3

Chris Messina och Amy Adams.

Foto: HBO Bild 2 av 3

Henry Czerny och Patricia Clarkson.

Foto: HBO Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X