Annons

Rätt mat hjälper hjärta och minne

Att byta kost till en kombination av flera olika bra livsmedel dämpar påtagligt risk för åldersdiabetes och hjärt- kärlsjukdom. Det visar en studie vid Antidiabetic Food Centre vid Lunds universitet, där stora förändringar sågs hos försökspersoner redan på fyra veckor.

TT
Uppdaterad
Publicerad
Hos försökspersonerna sänktes bland annat kolesterolet med 33 procent och blodtrycket med åtta procent. Även minnesfunktioner stärktes av kosten, som bland annat innehöll fullkornsprodukter och blåbär.
Hos försökspersonerna sänktes bland annat kolesterolet med 33 procent och blodtrycket med åtta procent. Även minnesfunktioner stärktes av kosten, som bland annat innehöll fullkornsprodukter och blåbär. Foto: SCANPIX

Bland annat sänktes kolesterolet med 33 procent och blodtrycket med åtta procent. Även minnesfunktioner stärktes av kosten, som bland annat innehöll fullkornsprodukter och blåbär.

Hos försökspersonerna sänktes bland annat kolesterolet med 33 procent och blodtrycket med åtta procent. Även minnesfunktioner stärktes av kosten, som bland annat innehöll fullkornsprodukter och blåbär.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons
Annons