Annons

Rasmus Luthander i triangeldrama på Dramaten

Rasmus Luthander är dubbelt aktuell just nu. Dels i George Feydeau-pjäsen "Förlovningen" på Dramaten, dels i Jonas Gardells tv-serie "De dagar som blommorna blommar" i SVT. Arkivbild.
Rasmus Luthander är dubbelt aktuell just nu. Dels i George Feydeau-pjäsen "Förlovningen" på Dramaten, dels i Jonas Gardells tv-serie "De dagar som blommorna blommar" i SVT. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

I julhelgen fick han sitt tv-genombrott i Gardell-serien "De dagar som blommorna blommar". Den 10 januari väntar en ny utmaning för Rasmus Luthander – Dramatenpremiären på Feydeau-farsen "Förlovningen" där han spelar den manliga huvudrollen.

Under strecket
Sara Ullberg / TT
Publicerad

I George Feydeaus fars "Förlovningen" på Dramaten i Stockholm spelar Rasmus Luthander den konflikträdde Bois d'Enghien som är tillsammans med två kvinnor samtidigt. På bilden syns han tillsammans med Tova Magnusson och Electra Hallman. Pressbild.

Foto: Sören VilksBild 1 av 2

Maia Hansson Bergqvist och Rasmus Luthander i George Feydeaus pjäs "Förlovningen" på Dramaten i Stockholm. Pressbild.

Foto: Sören VilksBild 2 av 2

Under julledigheten gick han omkring och var nervös. Inte bara inför Feydeau-farsen "Förlovningen" där han spelar den konflikträdde älskaren Bois d'Enghien, mannen som snart ska gifta sig men som inte lyckas göra slut med sin första flickvän.

– Jag kunde inte riktigt slappna av på min ledighet, för jag visste ju att på nyårsdagen skulle "De dagar som blommorna blommar" komma på tv – och sedan någon vecka senare var det teaterpremiär. Det var liksom dubbelt upp för mig, konstaterar Rasmus Luthander.

Annons
Annons
Annons