Mosleys sömnskolaRaseriet mot Mosley vaknar i vargtimmen

SvD:s Kristin Lundell hoppas på en framtid där man inte behöver gå Michael Mosleys sömnskola för att få vakna utvilad.
SvD:s Kristin Lundell hoppas på en framtid där man inte behöver gå Michael Mosleys sömnskola för att få vakna utvilad. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Vi borde ta befälet över våra kroppar. Det vet vi om, men orkar ändå inte alltid ta tag i det. Kristin Lundell blir elev i ”Mosleys sömnskola” – och börjar tänka olydiga tankar under sömnlösa nätter.

Under strecket
Publicerad

Michael Mosley tar sig en tupplur.

Foto: Ken McKay/TT
Annons

Biträdande statsepidemiolog Anders Wallenstens ”Hälsogåtan”, Anders Hansens alla böcker om hur man blir hjärnstark och Björn Natthiko Lindeblads ”Jag kan ha fel” – den som törstar efter nyutgiven kunskap om hur man bättre kan leva sitt liv behöver inte rusa över ån efter vatten. Möjligtvis behöver man plocka fram sin skärmhjärna och börja detaljstyra minuterna för hur man som modern människa ska kunna leva enligt kroppens ursprungliga behov.

Vi har ju annars anpassat oss till det som marknaden kräver – att arbeta så fort de tillfälliga giggen och den ständiga uppkopplingen kallar på oss – men så kommer den där gamla ursprungskroppen och stretar emot som en femåring. Inte konstigt att den moderna människan måste läsa sig till kunskapen om hur man ska få alla bitar att gå ihop. Det är ett heltidsarbete att vara människa och dessvärre är det ett jobb som varken går att göra på distans eller lägga ut på entreprenad.

Annons
Annons
Annons