Rapport från kampen

Under strecket
Publicerad
Annons

Varenda framträdande ska recenseras, minsta celebritet noteras. Efter Hultsfred och Roskilde kommer politikveckan på Gotland. Den symbiotiska partimedieeliten har inget annat för sig denna semestervecka än att arbeta hårt med sig själv. Ja, den delen som ännu inte har hunnit iväg till Provence och Toscana, alltså.
Eftersom inget är tänkt att hända i Sverige de närmaste dagarna kan det få hända i Almedalen och Visby. Allt är visserligen redan tänkt och sagt förut, men kan alltid hårdvinklas i en stå upp-kommentar av K G Bergström och analyseras av någon vanligtvis felinformerad sommarvikarie.
Och så är det ju så trevligt att få visa upp sig bland kamraterna. Till inbördes beundran vore fel att säga, eftersom sådan inte är särskilt vanlig i vår bransch, tvärtom. Till intern glädje, snarare. Solen skiner, god mat och dryck serveras, förhoppningsvis gratis. Bara nu kvällspassen i baren på Wisby hotel inte blir för långa.
Visst är partimedieeliten efter en hård säsong väl värd denna veckolånga personalfest,
även om dess resultat tar dyrt medieutrymme i anspråk. Men vallöftena kan bli dyra för väljarna, som får betala notan.
Synd också att Göran Persson har sänkt sig till partiledarnivå genom att framträda, men vad gör man inte för lite röster?

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons