Annons
X
Annons
X

Rankka tar ställning mot offren

REPLIK | BERNS

Maria Rankka anklagar fackligt aktiva för att bedriva utpressning mot ett företag som lurat papperslösa arbetare på lön och drägliga arbetsvillkor. Hon påstår att fackföreningsaktivister genom hot om våld skulle försvårat verksamheten för ett företag som tvingar papperslösa att arbeta dygnet runt med hot om uppsägning, indragen lön och utvisning om de inte ställer upp.

Rankka gör det för att hon har tagit ställning. Rankka har tagit ställning för ett företag som år efter år uppvisar mångmiljonvinster och mot fattiga papperslösa arbetare som vilken dag som helst kan sparkas och slängas ut ur landet.

Rankka har tagit ställning mot offren och för förövaren, och anklagar sedan offren för utpressning när de kräver ersättning för utebliven lön och skadestånd för att ha tvingats arbeta under slavliknande arbetsvillkor och blivit uppsagda för att ha krävt sina rättigheter.

Annons
X

Maria Rankka har tagit ställning för att hon vill ha ett annat samhälle. Rankka vill ha ett samhälle där reglerna på arbetsmarknaden helt dikteras av den lilla del av befolkningen som leder storföretag. Alla vi andra, den stora majoriteten, ska sedan arbeta efter dessa regler som vi inte får ifrågasätta, än mindre försöka förändra. Rankka vill ha ett samhälle där en liten elit övervakar och styr den stora masssan.

Maria Rankka avskyr alla oss som vill ha ett öppet samhälle byggt på solidaritet och medmänsklighet. Därför måste Rankka svartmåla de fackligt aktiva papperslösa arbetarna och deras kamrater som tagit strid för sina rättigheter.

Hon måste svartmåla dem eftersom de papperslösa arbetarna och deras kamrater visar att det fortfarande går att säga ifrån. För att de visar att vi inte riktigt än är tvungna att buga oss inför Maria Rankka och hennes kompisar när de spottar oss i ansiktet.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Företaget som lurat papperslösa heter Berns.

  De papperslösa arbetarna som tagit strid för sina rättigheter är organiserade i SAC-Syndikalisterna.

  ANDERS KNUTSSON

  informationssamordnare för SAC -Syndikalisterna

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X