Rånbyte hittades i plastkassar i bilbaksäte

I den 53-årige mannens bil hittades en och en halv miljon kronor och 122 500 norska kronor i tre plastkassar. Enligt Malmö tingsrätts dom är delar av pengarna ett byte från ett rån mot ett växlingskontor i Göteborg 2011. Arkivbild.
I den 53-årige mannens bil hittades en och en halv miljon kronor och 122 500 norska kronor i tre plastkassar. Enligt Malmö tingsrätts dom är delar av pengarna ett byte från ett rån mot ett växlingskontor i Göteborg 2011. Arkivbild. Foto: JESSICA GOW / TT
Under strecket
TT
Publicerad
Annons

När en 53-årig man stoppades på Norra Grängesbergsgatan i Malmö en junikväll i fjol hittade polisen en och en halv miljon kronor och 122 500 norska kronor i tre plastkassar i bilens baksäte. På en av plastpåsarna fanns det fingeravtryck från en man som 2011 rånade ett växlingskontor i Göteborg på drygt 3,2 miljoner kronor.

Nu döms 53-åringen till fängelse i ett och ett halvt år för grovt penningtvättsbrott. Enligt domen från Malmö tingsrätt är det klarlagt att de svenska sedlarna som hittades i den aktuella kassen utgör en del av rånbytet från växlingskontoret. De övriga sedlarna antas komma från antingen rånet eller narkotikaaffärer eftersom det på plastpåsarna även fanns fingeravtryck från personer som dömts för narkotikabrott.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons