Annons

Rallybil körde in i publiken – spädbarn skadat

Minst fyra personer, varav en är ett spädbarn, skadades efter att en rallybil kört in i publiken under en en tävling utanför Arvika. Tre personer är förd till sjukhus, varav en med allvarliga skador.

Under strecket
Publicerad
Foto: Bengt Andersson/TT Bild 1 av 1
Foto: Bengt Andersson/TT Bild 1 av 1
Foto: Bengt Andersson/TT

Polisen uppger för Värmlands Folkblad att spädbarnet troligen är lindrigt skadat, men att en kvinna är förd till Örebro sjukhus med allvarligt skadeläge. Tidigare har räddningstjänsten uppgett att samtliga skadade personer var talbara.

– Barnet flögs med ambulanshelikopter till Oslo. En kvinna hämtades också av ambulanshelikopter och en äldre man är skadad och fördes till sjukhuset i Karlstad, säger Alf Törnkvist, räddningsledare vid räddnigstjänsten i Arvika, till SVT Nyheter, och fortsätter:

– Och barnet skrek och förhoppningsvis handlar det om lättare skador.

Olyckan inträffade strax innan klockan 14 under tävlingen Rally Edane strax utanför Arvika. Tävlingen har avbrutits efter olyckan.

– Vi har avbrutit tävlingen och gått in i vår plan om det händer sådana här saker. Nu försöker vi skaffa oss information, säger Micke Lindh, ledare för tävlingen Rally Edane till TT.

Bilen i fråga har tagits i beslag och polisen har startat en utredning, men ännu inte fastställt någon brottsrubricering, enligt Värmlands Folkblad.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons