Räddade livet på 33-åring - nu kritiseras ingripandet av myndighet

En krögare från Eslöv ingrep när en 33-åring blev svårt misshandlad av ett femtontal ungdomar utanför en restaurang. Polisen och lokalbefolkningen ansåg att ingripandet var beundransvärt och berömde insatsen. Men inte Arbetsmiljöverket som nu riktar skarp kritik mot deras insats. ”Hur kan det vara fel att ingripa när någon håller på att bli ihjälslagen. Är det bättre alla tittar bort utan att agera?”, säger Fredrik Carlsson, krögare från Eslöv.

Under strecket
Publicerad
Annons

Natten den 9 december, strax efter stängningsdags, ser Fredrik Carlsson och hans entrévärd på restaurang Gästgivaren hur en man blir svårt misshandlad av ett femtontal ungdomar i centrala Eslöv. Fredrik Carlsson ser hur den 33-årige mannen ligger hjälplös på marken och får ta emot flera sparkar och slag.

Restaurangägaren Fredrik Carlsson inser att det krävs ett omedelbart ingripande från honom och hans entrévärd för att rädda 33-åringen. De springer då ut och ställer sig ivägen för ungdomarna. Även de får ta emot flera slag men lyckades ändå dra in den svårt sargade 33-åringen bort från ungdomsgänget och in på restaurangen.

Annons
Annons
Annons