Annons
X
Annons
X

”Rädda” SD-män skrattar på ny film

Den skandal som tvingat bort två ledande sverigedemokrater har inte skadat SD-ledaren Jimmie Åkessons ställning hos sympatisörerna. Tvärtom upplever var fjärde ökat förtroende, och hos de flesta är det åtminstone orubbat.

Av SvD, TT
(uppdaterad)

SE NYA KLIPPET HÄR OVAN

Enligt Expressen skrattade de tre SD-politikerna åt den överförfriskade man som de sagt att de kände sig hotade av.


SvD Brännpunkt skriver Kent Ekeroth att den berusade mannen blev ”nedbrottad och omhändertagen av ett flertal poliser redan där samma kväll, vilket ytterligare visar på att mina farhågor om honom var befogade och låg i linje med vad han själv påstod i samband med att han försökte misshandla mig. Och alldeles oavsett vilket gäng han tillhörde försökte han attackera mig och av bara den anledningen var jag såklart orolig att han med vänner skulle följa efter oss”.

En konversation som enligt Expressen avslöjar att SD-politikerna inte ska ha trott på uppgifterna om angriparens gängtillhörighet ”saknar fullständigt relevans för vad jag har sagt”, enligt Ekeroth eftersom orden fälldes efter det ”att incidenten med den aggressive grova kriminella var överspelad”.

Annons
X

TIDSLINJE:
Här är turerna i SD-skandalen

Efter den uppmärksammade filmen där sverigedemokraterna Erik Almqvist och Kent Ekeroth är inblandade i ett gatubråk har Almqvist avgått som ekonomisk-politisk talesman och Ekeroth tagit time-out som rättspolitisk talesman.

Ekeroth filmade händelserna.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Sverigedemokraterna ifrågasätter nu Expressens agerande i fallet med de publicerade filmsekvenserna. Partiet ”tycker att det nu måste bli ett slut på Expressens regisserade tillställning av klipp och klistrande. Vi vill se samtliga filmklipp i kronologisk ordning utan klipp. I dag. Att i detta läge sätta sig in i förloppet och vilket skede olika saker sker är mycket svårt”, heter det i ett skriftligt uttalande.

  ”Företrädare för partiet kan komma att kommentera saken i media senare under dagen. Vi meddelar när och hur det sker”.

  Efter de uppmärksammade filmklippen har förtroendet för Sverigedemokraterna och partiledaren Jimmie Åkesson minskat. Av 1 000 svarande har 40 procent fått minskat förtroende för partiet, visar en Novus-undersökning som TV 4 Nyheterna beställt.

  Av de tillfrågade svarar 33 procent att även förtroendet för partiledaren har sjunkit.

  För Sverigedemokraternas sympatisörer är läget dock annorlunda. Av de som uppgett att de röstar på Sverigedemokraterna säger 64 procent att det filmade gatubråket inte förändrat deras förtroende för Jimmie Åkesson. 24 procent uppger att de fått ökat förtroende för både Jimmie Åkesson själv och för Sverigedemokraterna i stort.

  LÄS MER:
  Expo: Rasism kärnan i partiets ideologi

  LÄS MER:
  De ingår i ”De fyras gäng”

  SD-toppar tog till järnrör – se klippet

  TV: Ekeroth knuffar ung kvinna

  Se filmen som fick Almqvist att avgå:

  ”Blattelover”, filmerna och lögnerna svd.se

  SvD.se och TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X