Radarpar bangar inte för kysscener

Robert Downey Jr och Val Kilmer är lika mycket radarpar när de spelar i Kiss kiss, bang bang som när de ger intervjuer om filmen.

Under strecket
Publicerad

Val Kilmer och Robert Downey Jr ur filmen Kiss kiss bang bang.

Annons

LOS ANGELES
Det sjungs i korridoren utanför svit 1518 på Four
Seasons Hotel i Beverly Hills. Vi är sju journalister från Europa, Sydamerika och Asien som avslutar en intervju med Shane Black som skrivit och regisserat Kiss kiss, bang bang. Rösterna blir starkare och plötsligt kommer filmens stjärnor Robert Downey Jr och Val Kilmer in i rummet.
– Sorry. Wrong room, too early. We´ll be back, säger duon som hängande på varandra släntrar ut.
En kvart senare är de tillbaka, fortfarande sjungande. Val Kilmer i blå Lacostetröja och svarta jeans, Robert i grön t-tröja med ett klarinett-tryck och blåjeans. De pratar mycket. Oftast en i taget, ibland samtidigt och inte sällan avslutar de varandras meningar.

I Kiss kiss, bang bang agerar Robert Downey Jr en rånare som gör inbrott i en leksaksaffär och sedan tvingas fly undan rättvisan. Han hamnar mitt i en audition för en Hollywoodrulle och kniper så klart rollen som privatdetektiv.
– Harry Lockhart är killen som vaknar när neonljusen tänds, det är nåt som jag har erfarenhet av. Liksom många av oss vill han göra rätt även om han inte riktigt vet hur, säger Robert Downey Jr. Till hjälp att förbereda sig inför rollen tar han privatdeckaren Perry van Shrike, känd som Gay Perry.
– Perry vill inte ha med Harry att göra, men vet att han är i knipa, fortsätter Val Kilmer och avbryts av sin kompis:
– Men du faller för mig och vi kysser varandra i gränden. Min favoritscen.
Båda garvar och börjar sjunga igen och det är inte svårt att minnas att de bägge har ett musikaliskt förflutet. Robert Downey Jr har spelat i Singing detective med Katie Holmes och Adrian Brody och i tv-serien Ally McBeal framförde han en Joni Mitchell-låt tillsammans med Vonda Shepard och Sting och hade egna låten Snakes med på seriens cd For once in my life. Ifjol släppte han skivan The futurist som innehåller åtta egna låtar och två covers.

Annons
Annons
Annons