Birgitta Forsberg:Qviberg, Mörtstedt och Ager-Hanssen hugger mot strupen

Birgitta Forsberg
Som ung aktiemäklare utnyttjade Mats Qviberg sin känslighet skriver Birgitta Forsberg om Qviberg, eller ”Q” som han kallar sig. Här anländer han till Stockholms tingsrätt för förhandling i HQ-tvistemålet 2017.
Som ung aktiemäklare utnyttjade Mats Qviberg sin känslighet skriver Birgitta Forsberg om Qviberg, eller ”Q” som han kallar sig. Här anländer han till Stockholms tingsrätt för förhandling i HQ-tvistemålet 2017. Foto: Pontus Lundahl/TT

Två excentriska miljardärer och en säregen norrman brottas i hovrätten om HQ-fallet. Sällan har en strid varit så infekterad, så hård och så hänsynslös som den Mats Qviberg, Sten Mörtstedt och Christen Ager-Hanssen är inblandad i. Och sällan har insatsen varit så hög.

Under strecket
Publicerad
Annons

”Vänner kommer och går, men fiender ackumuleras”. Citatet från den amerikanska författaren Arthur Bloch, som har skrivit böcker om Murphys lag, passar utmärkt i HQ-striden.

Som vanligt i näringslivet står en kruka med guld i centrum, närmare bestämt 5 miljarder, inklusive ränta. Det är den nätta summan HQ AB har stämt Mats Qviberg et al på. Nu har dock bolagets konkursförvaltare och Qvibergsidan förlikats så att fallet inte kommer upp i hovrätten. Men att förlikningen går igenom är inte klart än.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons