Annons
X
Annons
X

”Quick kan inte överblicka följder”

Advokat Claes Borgström avvisar en uppmaning från sin tidigare klient Thomas Quick om att han ska känna sig löst från sin tystnadsplikt.

Av TT
Foto: SCANPIX

– Det handlar inte om tystnadsplikt utan om lojalitet med en tidigare klient. Quick kan inte överblicka följderna eller bedöma vad som är bra eller dåligt. Det är upp till mig att göra min egen bedömning, säger Borgström till TT.

Han säger att hans värdering inte har att göra med att Quick är klassad som allvarligt psykiskt störd, utan att han skulle göra samma bedömning även när det gäller andra klienter.

I ett öppet brev löste Quick på torsdagen Borgström från hans tystnadsplikt och uppmanande honom att berätta vad han vet.

Annons
X

– Men det är inte min sak att värdera bevisningen i dag. Den ska prövas av tingsrätten. Jag skulle kunna argumentera i sakfrågorna, men jag kommer aldrig att göra det, säger Borgström.

Thomas Quick heter i dag Sture Bergwall. Han är dömd i sex rättegångar för att ha mördat åtta personer. Han har tagit tillbaka samtliga tidigare erkännanden och beviljats resning i ett fall.

Stockholm TT

Annons
Annons
X
Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X