Annons

Quansahs mål tände hoppet för Gnaget

AIK-segern satt långt inne - trots att det var spel mot ett mål matchen igenom. Nyförvärvet Kwame Quansah fick till sist hål på Fylkir och fixade 1-0-segern strax före full tid.

Under strecket
Publicerad

Quansah gjorde därmed sitt andra mål i AIK-tröjan, varav gårdagens blev avgörande i den första Uefakval-matchen. Men först såg det ut som om det skulle bli ett för kvällen ”klassiskt” AIK-anfall, då Stefan Ishizaki fick bollen precis utanför straffområdet. Trots skottläge sköt han inte, utan väntade och väntade. När chansen såg ut att rinna ut i sanden släppte han bollen till Jimmy Tamandi på högerkanten, som från kortlinjen spelade fram till Quansahs mål. Bortsett från målet hade AIK svårt att komma till några ordentliga avslut, trots dominansen. De 7 556 på Råsunda fick genomlida både strömavbrott och ösregn och fotbollsmässigt var det ingen match som kommer att gå till historien. Men med domaren Nicole Petignat på planen var matchen banbrytande - aldrig tidigare har en kvinnlig domare dömt på den här nivån. - Hon gjorde mycket bra ifrån sig, tyckte AIK-tränaren Richard Money. Och för den otursförföljde Martin Åslund var det också en minnesvärd match. Ett krånglande knä har tvingat honom att se alla hemmamatcher från läktaren den här säsongen. Rehabilitering och juridikstudier har fyllt vardagen i fem månader och inte många trodde på att han skulle göra comeback i år. Inte ens han själv i de mörkaste stunderna.

Men i går var han tillbaka på Råsunda och spelade från start, som innermittfältare tillsammans med Krister Nordin. Åslund visade direkt att han var spelsugen. I första halvlek stod han för två skott på mål, ett par välriktade passningar, samt ett flertal vunna nickdueller. Han spelade enkelt och mötte bra i uppspelen och de kvicka passningarna på mittfältet är precis vad som saknats i AIK under säsongen. - Martin var mycket bra med tanke på att han nyss kommit tillbaka i träning, sade Richard Money.

Annons
Annons
Annons