Aktieanalys

Peter Benson: QBNK växer på att hantera digitalt kapital

QBNK:s tjänst Qbank är en lösning för marknadsavdelningar som behöver hantera massvis med olika filformat mellan olika medarbetare och för publicering i många olika kanaler.
QBNK:s tjänst Qbank är en lösning för marknadsavdelningar som behöver hantera massvis med olika filformat mellan olika medarbetare och för publicering i många olika kanaler. Foto: Christine Olsson/TT

En molntjänst med cirka 250 proffsiga kunder och abonnemangsintäkter runt 15 Mkr per år borde locka många investerare. QBNK har dessutom god tillväxt och är ganska nära att nå lönsamhet. Fast som alltid med små bolag finns det otaliga hinder längs vägen. Men vi gillar att QNK är ett molntjänstbolag med fötterna på jorden, både sett till verksamhet och aktiens värdering.

Publicerad

Så här beskriver QBNK sin tjänst Qbank:

Qbank är den smarta mediabanken som effektiviserar arbetet med marknadskommunikation. Det gör vi genom att centralisera arkivet för verksamhetens digitala tillgångar och automatisera processer. Resultatet blir snabbare och bättre kommunikation till en betydligt lägre kostnad. Vi har hundratals kunder och hundratusentals användare över hela världen som vi dagligen hjälper i deras arbete.

Annons
Annons
Annons