Annons

Putinvänligt mc-gäng oroar i Slovakien

Medlemmar av det ryska mc-gänget Night Wolves står utanför en ortodox kyrka i Bosnien, under sin turné runt Balkan. Enligt experter är mc-gänget en del av Rysslands propagandamaskineri, med uppgift att finna allierade för de ryska målen. Bilden är från 21 mars, 2018.
Medlemmar av det ryska mc-gänget Night Wolves står utanför en ortodox kyrka i Bosnien, under sin turné runt Balkan. Enligt experter är mc-gänget en del av Rysslands propagandamaskineri, med uppgift att finna allierade för de ryska målen. Bilden är från 21 mars, 2018. Foto: STR

Det ryska mc-gänget Night Wolves, som står nära president Vladimir Putin, har etablerat sig i Slovakien. Det har fått regeringen i EU- och Natolandet att reagera med oro.

Under strecket
TT
Publicerad
Det ryska mc-gänget Night Wolves fick internationell uppmärksamhet när Rysslands president Vladimir Putin deltog en av deras korteger. Bilden är från 29 augusti, 2011.
Det ryska mc-gänget Night Wolves fick internationell uppmärksamhet när Rysslands president Vladimir Putin deltog en av deras korteger. Bilden är från 29 augusti, 2011. Foto: Alexei Druzhinin

Bakom höga, svarta plank och taggtråd syns gamla pansarvagnar och rader av andra militärfordon, parkerade runt långa baracker målade i kamouflagefärger. Den ryska flaggan vajar över huvudingången. Här, i ett litet samhälle sju mil från EU-landet Slovakiens huvudstad Bratislava, har de som kallats "Putins paramilitära förtrupp" slagit sig ner.

Det ryska mc-gänget Night Wolves fick internationell uppmärksamhet när Rysslands president Vladimir Putin deltog en av deras korteger. Bilden är från 29 augusti, 2011.

Foto: Alexei Druzhinin Bild 1 av 2

Mc-gänget Night Wolves ledare Alexander Zaldostanov är en känd figur i Ryssland. Nu har gänget etablerat sig i EU - i ett litet samhälle sju mil utanför Slovakiens huvudstad Bratislava. Det slovakiska lägret sägs nyttjas för militärövningar, men till media har ledare för gruppen i Slovakien bland annat hävdat att lägret bara är ett militärmuseum. Bilden är från 2015.

Foto: Alexander Zemlianichenko Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons